Банкеръ Daily

Общество и политика

Министерството на външните работи препоръчва да не се пътува до Иран

Българското външно министерство препоръча да се  ограничат пътуванията до Иран. Броят на починалите от инфекция с коронавируса COVID-19 в страната вече е достигнал 43 души, а заразените са  593-а, съобщиха здравните власти в Техеран.

Заради установените нови случаи на инфектирани с COVID-19 в Иран Бойко Христов, член на Националния оперативен щаб за борба с новия коронавирус и началник на отдел  "Управление на кризи" в Министерството на външните работи съобщи: "В случай на неотложна необходимост и решени пътувания препоръчваме на българските граждани да се регистрират в посолството ни в Техеран, за да имаме контакти с тях”. Той допълни, че също така следва да се информират за затваряне на граници със съседни държави и да отчитат тази опасност, че могат да не успеят да се върнат предвид нарушаването на транспортните връзки.

Външно министерство е публикувало съобщение на ситуационния център с препоръките към българските граждани.

По последните данни санитарните власти на остров Тенерифе са изписали българското семейство, което пребиваваше там и беше задържано под карантина, докато се изяснят обстоятелствата със случая в хотела, съобщи още Бойко Христов. Те могат да се приберат.

В Европа най много остават заболелите в Италия. Нови обявени случаи има в Нидерландия, Хърватия и Гърция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във