Банкеръ Daily

Общество и политика

Министерството на туризма започва проверки на плажовете, дадени на концесия и под наем

От 1 юни Министерството на туризма ще започне активни проверки на плажните ивици, дадени на концесия и под наем. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова.

Ангелкова информира, че след подаден сигнал за незаконно строителство на плажа на къмпинг "Юг", министерството е сигнализирало до Регионалната инспекция по строителен контрол, в чиито правомощия е да установи дали има нарушения там. Ако такива бъдат установени, те трябва да бъдат отстранени.

"На обществено обсъждане е редно да бъдат поставени всички важни въпроси, които касаят стопанисването и управлението на морските плажове. Подкрепяме по-високите санкции, защото трябва да опазваме околната среда", добави Ангелкова. Тя подчерта, че голяма част от концесионерите работят по изграждането на осветление на ивиците през нощта, а на много места на плажа в курорта "Слънчев бряг" вече има видеонаблюдение.

Министърът съобщи, че в края на месеца в туристическия комплекс ще се състои голям форум, който ще събере представители на туристическия бранш, на туроператорския бизнес, хотелиери. Събитието ще съвпадне с честването на 60-та годишнина от основаването на комплекса. Също тя информира, че в "Слънчев бряг" и през това лято ще има контролно-пропускателни пунктове. 

Ангелкова обяви, че до края на юни Министерството на туризма ще обяви разработвания механизъм за повече чартърни полети, които да се обслужват на летищата в Бургас и Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във