Банкеръ Daily

Общество и политика

Министерството на младежта и спорта започва партньорство с Университета "Ковънтри"

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов е на официално посещение в град Ковънтри, Великобритания, по покана на Университета "Ковънтри". Той ще участва във форум, който цели да даде яснота около програмите за професионалната реализация на младите хора в България, предоставяни от правителството и бизнеса. Целта е младите хора да бъдат информирани за възможностите си за развитие, които да ги насърчат да се завърнат в страната ни след завършване на своето образование.

По официални данни Университетът "Ковънтри" е известен с факта, че в него се обучават най-много български студенти от всички университети във Великобритания. Визитата ще бъде в рамките на три дни и в програмата с включени основно срещи с млади хора и представителите на институциите и университета в Ковънтри.

През първия ден от посещението си заместник-министър Павлов проведе среща с организаторите на форума – г-н Гари Армстронг, директор на Международния центъра към Университета Ковънтри и Владимир Йорданов – мениджър “Партньорство и развитие”.

“Радвам се, че успяхме да изградим партньорство и съм сигурен, че към планираните събития ще има голям интерес от страна на нашите студенти. Надявам се да продължим да си сътрудничим и за в бъдеще”, каза г-н Армстронг. На срещата лично присъства и Лорд Джон Блъндел – кмет на град Ковънтри.

Заместник-министърът на младежта и спорта посети Центъра за академична подготовка и партньорство към университета, където бяха представени и различни студентски програми, сред които е и възможността за изучаване на български език.

В град Ковънтри има и българско училище и през следващите дни предстои среща на представителите на Министерство на младежта и спорта с учениците от него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във