Банкеръ Daily

Общество и политика

Министерството на културата ще уважи волята на мениджърите на НДК

Във връзка с информацията за депозираните от членовете на съвета на директорите на НДК молби за освобождаване до министъра на културата, Министерство на културата публикува своето становище по казуса.

Екипът на Министерството на културата е поканил на работна среща ръководството на НДК. На нея са обсъдени констатациите от извършения от министерството одит, както и взетите управленски решения, свързани с развитието на конгресния център.

Уговорена е била нова целева среща по възникналите проблеми и намиране на работещи и законосъобразни решения. След края на работната среща Министерството на културата е уведомено за депозираните молби за освобождаване.

„Министерство на културата ще се съобрази с изразената лична воля на Съвета на директорите на НДК, но се надява до промяната в управленските органи сегашният Съвет на директорите да прояви професионализъм и отговорност“, отбелязват от министерството.  „За Министерството основен приоритет продължава да бъде НДК да се развива като водещ и отговарящ на съвременните стандарти конгресен и културен център.“

Facebook logo
Бъдете с нас и във