Банкеръ Daily

Крум Дончев:

Минимална е възможността БСП да не подкрепи Румен Радев

"Ще бъда проводник на идеите, свързани с платформата на БСП. Част съм и от експертните съвети, разработили тази платформа". Това заяви пред БНР бившият автомобилен състезател Крум Дончев, водач на листата на БСП в Габрово. Той посочи, че професионалният му опит е свързан с икономиката, транспорта и логистиката.

Предстои среща на кандидата с местните партийни организации в района на Габрово. Дончев изрази очакване да бъде приет добре от тях и припомни, че според устава на партията водачите на листите не се определят от партийните организации по места. 

Според него има три основни проблема за преодоляване - икономическата криза, здравната криза и корупцията. Той посочи безопасността на хората като свой приоритет.

Относно очакваната подкрепа от БСП за кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат, Крум Дончев изказа мнение, че е минимална възможността социалистите да не подкрепят държавния глава. Той припомни, че Националният съвет на БСП ще вземе окончателното решение за това. 

Дончев категорично отхвърли твърдението за споразумение между БСП и Радев - президентът да не прави своя партия, а левицата да го подкрепи за втори мандат. "Имаше спекулация, че Румен Радев ще прави политическо движение или партия, но неговото желание да се кандидатира е категоричното доказателство, че той няма да върви в такава посока", подчерта той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във