Банкеръ Daily

Общество и политика

Минеков официално ще изгони ГЕРБ от НДК

"Министърът на културата Велислав Минеков ще спази поредно свое обещание и в 11.00 ч. днес ще посети Административната сграда на Националния дворец на културата, където ще връчи на представители на партия ГЕРБ писмо във връзка с процедурата по освобождаване на двата етажа, където досега се помещаваше централата на партията", съобщиха от културното ведомство.

Според бившите управляващи обаче няма основание те да бъдат гонени от сградата.  Преди дни министърът определи настаняването на ГЕРБ в НДК като "плячкосване" и "присвояване". То е мотивирано с отпаднала необходимост на НДК за двата етажа, които сега се ползват от партията. 

Тома Биков коментира, че партията е втората политическа сила, тя не дължи никакви суми на държавата за централата си "за разлика от други партии".  "Той (Минеков, бел. ред.) ще се сблъска челно със стена", предупреди Биков. По думите му ГЕРБ има стотици хиляди симпатизанти и привърженици. "Това е най-неподходящото нещо, което една власт може да направи", каза депутатът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във