Банкеръ Daily

Общество и политика

Минчо Спасов се чуди докога прокуратурата ще съумее да брани Борисов от враговете му

"Активността на прокуратурата е селективна. Тя се проявява към обявения враг - президентът, а когато стане дума за разследването на премиера, главният прокурор казва, че с това се занимава някой прокурор от градската прокуратура, а той не проявява интерес към това". Така коментира пред БНР юристът Минчо Спасов - бивш председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, политическите и съдебни казуси от последните седмици – снимки, записи, чатове.

Спасов каза още, че автентичността на записа, в който се предполага, че гласът е на Бойко Борисов, е потвърдена от ред събития, които съвпадат по време със записания разговор. "КФН наистина започна проверка срещу сочения от Борисов за негов враг. Обективната действителност напълно се покрива с казаното. ... Премиерът извършваше инструктаж, заповед към неговите депутати да се държат просташки", посочи ексдепутатът.

Според Спасов Борисов си е спечелил доста врагове и изрази учудване докога прокуратурата ще съумее да го брани от тях. "Прокурорите, които го бранеха или заминават на дипломатически постове в чужбина, или престават толкова пламенно да го защитават", отбеляза той.

Юристът прогнозира, че ще паднат преписките по всички дела, които се очертава да се образуват по разследванията, които се водят в момента, ако се паднат при прокурор, който "не е от квотата на послушните".

Facebook logo
Бъдете с нас и във