Банкеръ Daily

Общество и политика

Минаваме през 23 КПП-та за откриването на "Пловдив 2019"

На откриващото събитие на Европейската столица на културата в събота ще бъдат обособени от полицията 23 контролно-пропускателни пункта. На тези места ще се проверяват гражданите, влизащи в зоната на мероприятието, която ще бъде маркирана с ограждения. Полицията очаква над 30 хиляди души на откриващото мероприятие. Това съобщи директорът на полицията в Пловдив Атанас Илков пред БНР.

„Мерките ще са като при охрана на градското дерби, но с една или две идеи по-високи. Няма да се допускат хора в явно нетрезво състояние, както и въоръжени лица. Ще се спират и хора, които носят пиротехнически средства. Забранява се и използването на дронове преди, по време и след мероприятието – съобщи старшият комисар, като допълни, че няма да има ограничения за чадъри и пластмасови бутилки с минерална вода. Пет медицински екипа и противопожарни автомобили ще бъдат разположени в близост до мястото на събитието за по-голяма сигурност на зрителите, обясни Илков.

Доброволци с отличителни знаци ще дават указания и информация на гражданите за обособените зони за посетители. В охраната ще се включи и частна столична охранителна фирма. Общината е обособила 3 големи зони за паркиране – в Панаира, край Колодрума и около стадион „Пловдив“.

Полицията очаква над 30 хиляди души на откриващото мероприятие – заяви Илков. Той увери, че са взети всички антитерористични мерки при провеждането на събитието. Комисарят още веднъж призова гражданите за търпение заради дискомфорта, който причинява затварянето на движението на превозни средства по основния булевард на Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във