Банкеръ Daily

Общество и политика

Миленко Неделковски: Българите са като кучета, маркират територия

Скандалният македонският журналист Миленко Неделковски отново изяви в пълен блясък простотията си, като обяви, че "българите са като кучетата, които искат да отбележат територия". Преди дни той разби паметната плоча, поставена от българска военна делегация на връх Каймакчалан.

Неделковски обвини българската държава в опит за провокация и отрече сам да прави такава. "Българските действия са провокация. Българите са като кучетата, които искат да отбележат територия от дърво на дърво, така казват - това е наше. Не може да е българско, не може да е ваше", подчерта Неделковски пред Нова телевизия.

Той заяви, че не е направил нищо незаконно. обясни, че целта му е била да се махне нещо, което е диво, криминално, нелегално, което е поставено без разрешението на македонските власти. "Вандализъм е, когато влизате на чужда територия без позволение. Влезли са от Гърция тези българи, които са били облечени в униформи. Влизайки в униформа, това е акт на агресия. Когато министърът на отбраната каже, че той няма да ги накаже, а ще ги награди за това, че са влезли така, това е вандализъм. Това е агресия. Това е провокация", твърди македонският журналист.

Преди дни той публикува във Facebook видео, озаглавено "Беседа за татарите", в което преобладават езикът на омразата и обидите към българите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във