Банкеръ Daily

Общество и политика

Миков не е изненадан от позицията на ДПС

Лидерът на БСП Михаил Миков каза, че не е изненадан от позицията на председателя на ДПС Лютви Местан, че Движението ще подкрепи формиран от ГЕРБ кабинет на малцинството.

"В последната седмица всеки казва нещо, аз уважавам позицията на всяка една партия, включително и позицията, заявена вчера от Местан", добави той пред журналисти след днешното заседание на ръководството. Попитан дали БСП би подкрепила такъв кабинет на малцинството, той отговори: "Към момента няма свикано Народно събрание, вие обсъждате въпроса за консумиране на мандат".

Изпълнителното бюро на БСП обсъди в подробности проведените вчера консултации с ГЕРБ. От партията оценяват изключително позитивно работата на своите представители на консултациите и обменените позиции.

"Оценяваме заявената позиция, че въпросът е не само за политическа и финансова стабилност, но трябва да има и социална стабилност в страната, каза Миков. Очевидно е, че към момента няма повод да се смята, че някоя от партиите отстъпва от своите позиции", добави той.

Миков посочи, че тепърва трябва да приключат консултациите с другите партии и да се види към какво мнозинство се стреми партията потенциален мандатоносител.

Попитан възможно ли е след като приключат консултациите да има някаква промяна в позицията на БСП, Михаил Миков отговори: "Възможно е да има промяна в позицията на всички, а специално ние поддържаме необходимостта от стабилност и национално отговорни решения".

Facebook logo
Бъдете с нас и във