Банкеръ Daily

Общество и политика

Миков към Ципрас: СИРИЗА може да рестартира гръцката икономика

"Партията Ви се превърна в стълб на промяната и сега е изправена пред задачата да рестартира гръцката икономика, постигайки прогрес и реализирайки нужните реформи, както и защитавайки социалната справедливост". Това написа лидерът на БСП Михаил Миков в писмо до лидера на СИРИЗА Алексис Ципрас, който беше преизбран за премиер на Гърция.

Според Миков гръцкият народ има нужда от стабилно и сигурно управление, за да се справи с всички трудности, пред които е изправена страната.

"Позицията министър-председател има значителни отговорности и за нея е нужна силна и решителна фигура, която да се пребори с препятствията на икономическата криза. Позициите Ви срещу неолибералния модел, политиките на строги икономии и социалното изключване са лъч надежда за Вашия народ и страна, както и свидетелство, че едно по-достойно и по-добро общество е възможно за всички. Вашето преизбиране е символ на волята политиката да бъде поставена в полза на хората, икономиката да е в полза на гражданите, а не на пазарите и корпорациите", подчерта още лидерът на социалистите.

Миков заявява още, че е сигурен, че Ципрас ще оправдае гласуваното му доверие и ще покажете решителност и стабилност в тези времена на несигурност.

"Пожелавам Ви енергия и политическа воля да постигнете целите си!", пише в заключение лидерът на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във