Банкеръ Daily

Общество и политика

Миков и Стефан Данаилов водят листите на БСП в София

Лидерът на БСП Михаил Миков води листата в 25-и избирателен район на София и във Видин, Стефан Данаилов е начело в 24-ти район в София, стана ясно след пленума на БСП.

Във Варна водач е доскорошният министър на отбраната Ангел Найденов, в Пловдив - известният като сив кардинал на левицата Димитър Дъбов.

Мая Манолова застава начело на левия отбор в Кюстендил, а в Кърджали - Милко Багдасаров.

В Благоевград начело остава спорният Кристиян Вигенин.

За друг пленум, който ще се проведе в събота, се отлагат няколко ключови решения, а именно - листите за трите софийски многомандатни избирателни района, за Хасково и за Габрово. За Габрово проблемът не е партиен. Там предвиденият водач на листата Йордан Стойков катастрофира тежко и в момента се намира в болница.

За първи път, след като сдаде официално лидерския пост в БСП, на „Позитано” 20 се появи Сергей Станишев, но отказа да говори публично.

Председателят на партията Михаил Миков коментира, че в листите 20% от избраните са на възраст до 35 години, 30% са на възраст между 35 – 40 години, над 65 години са само 2.5%. Той посочи още, че частта на финансистите е голяма, има и представители на научната интелигенция. „При нас има представители на авторитетната и университетска общност”, коментира Миков.

Лидерът на БСП посочи, че половият баланс се очертава около 65 на 35% като съотношение на мъжете. „Не бива да се робува на никакви категорични баланси. Щом човек има качества, няма значение дали е мъж или жена. Разбира се, при балансирането голяма е значение е тайното гласуване. Като цяло съм изключително доволен от постигнатото съотношение – образователно, възрастово, полово”, подчерта Миков.

Според Миков листите на БСП са изключително добри и гражданите ще оценят това.

"Ще изискваме попълване от областните председатели и водачите попълване на декларация, че отговарят на изискванията за висок морален облик", добави Миков.  „В една компроматна война, много често се вадят от миналото скелети от гардероба, които се представят пред публиката. Затова искаме този въпрос да бъде решен”, допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във