Банкеръ Daily

Общество и политика

Мика Зайкова ориса новото НС

 Доайенът сред депутатите - Мика Зайкова от гражданската квота на "Има такъв народ" е тази, на която се падна честта да открие първото пленарно заседание на новия парламент. Тя не е неизвестна на обществото, тъй като беше дългогодишен финансов и икономическа експерт на КТ "Подкрепа".

 

"Неумолимият ход на времето и датата в моя акт за раждане ми дадоха привилегията да открия 45-тото Народно събрание, за което съм много щастлива и дано да съм добра орисница", заяви емоционално Зайкова. 

Бившата синдикалистка уточни, че народът е казал, че иска промяна и е изпратил депутатите в парламента, за да  направят тази промяна. Затова тя пожела на Народното събрание да има достатъчно дълъг живот, за да бъдат направени промени в някои важни закони - като тези за публичните финанси, задължително в Изборния кодекс, както и за машинното гласуване.  

"Заседанието на 45-тия парламент се предава по БНТ и БНР, така че моля за усмивки и за работа. Нека народът да види, че в 45-тото Народно събрание има хора с добро настроение и с хумор", ориса с думите си новия парламент при официалното му откриване Мика Зайкова.

По-късно в парламентарните кулоари тя откровено сподели впечатленията си от първия пленарен ден. "Българският народ победи в тези избори.  В тази зала няма победители. Май ГЕРБ не са разбрали какво им се е случило. Победата не е за тях, а за българския народ",  каза най-възрастната депутатка.  

Зайкова чистосърдечно призна, че изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ ѝ е харесало, тъй като е било балансирано, докато това на Десислава Атанасова от ГЕРБ е оставило лошо впечатление у нея.

 

Мика Зайкова сподели искрено, че желанието ѝ е да бъде член на парламентарната комисия по бюджет и финанси. "Целта е една - България да заеме достойното си място в европейското семейство, но не по милост. Да влезем в еврозоната, но не по милост. Както сме я подкарали обаче - нещата с финансите са много трагични", притеснена е тя. "Аз си гледам моята камбанария - финансите", каза Зайкова и даде да се разбере, че ще се занимава с това, от което разбира, а няма да става пенкелер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във