Банкеръ Daily

Общество и политика

Мика Зайкова няма да е депутат в 47-ия парламент

Икономистът Мика Зайкова, която е част от "Има такъв народ" няма да е депутат в новоизбраното 47-о Народно събрание. Това показват резултатите при почти напълно обработени протоколи.

Знаковото лице на "Има такъв народ", което откри 45-ия и 46-ия парламент като най-възрастен народен представител, бе водач на листата на партията в Смолян, но мандатите там са само 4. По предварителни изчисления депутати от района ще са представители от ГЕРБ, ДПС, "Продължаваме промяната" и БСП.

Партията на Слави Трифонов е големият губещ във вота. От втора на предишните парламентарни избори в Смолян и първа в страната, тя се срина на пето място. На практика сривът на "Има такъв народ“ лишава бъдещия парламент от един изключително мъдър и колоритен доайен.

"Вече е сигурно няма да съм част от 47-ия български парламент. Няма да мога да спирам на парламентарния паркинг бялото си електрическо возило и да го навирам в очите на онези с черните служебни чудовища с въглероден отпечатък колкото на малък завод за горене на боклук", обяви издателят Манол Пейков, който също няма да е народен представител, пише Offnews.

Той беше част от листата на "Демократична България" в Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във