Банкеръ Daily

Общество и политика

Михаил Миков прогнозира сложен период за БСП

Бившият председател на 42-то Народно събрание и бивш лидер на  Българската социалистическа партия Михаил Миков заявява пред ТАСС, че състоялите се в неделя избори ще предизвикат политически сътресения в страната.

Според него, в политическото пространство на  страната се отбелязва силна фрагментация, много по-сериозна, отколкото се прогнозираше. Очевиден е големият спад в поддръжката на избирателите за двете най-големи партии: "Граждани за европейско развитие на България" (ГЕРБ) и Българската социалистическа партия (БСП). Това ще предизвика сериозни политически сътресения и усложнения при формирането на правителство. 

Миков прогнозира сложен период за БСП. "Очевидно е, че мнозинството от хората с ляво мислене не откриха в БСП алтернатива на дясното управление на страната в лицето на Бойко Борисов и на неговата партия ГЕРБ", отбелязва бившият лидер на БСП. "Тези избори са тежък удар за БСП, още повече, ако след окончателното преброяване на гласовете социалистическата партия се окаже на трето място. Днешното ръководство на БСП едва ли ще може да компенсира падащото влияние на партията в политическия живот на страната, поради което със сигурност ще бъде поставен и въпросът за смяната на лидера на БСП Корнелия Нинова. Очевидно е, че най-голямата грешка беше превръщането на БСП в лидерска партия, и тези избори за пореден път го потвърдиха".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във