Банкеръ Daily

Общество и политика

Михаил Миков: БСП губи не само изборите, но и смисъла си

„Днешната ситуация очертава перспективите пред партията, бъдещето й, което не е особено светло - когато партията не само губи избори, но губи и смисъла, съдържанието на идейното на политическото”. Това коментира пред NOVA бившият председател на БСП Михаил Миков.

„Не съм участвал в избори за председател на БСП, аз съм участвал в избори за председател на Националния съвет. Обаче г-жа Нинова се титулува като председател на партията, въпреки че не е избирана за това. Избори се губят и печелят. Но когато става подмяна на партията – това е риск за бъдещето. Председатели се сменят, въпросът е на къде върви партията. А тези евроизбори са част от индикациите, че посоката е грешна”, коментира Миков. „БСП е пета година в опозиция, заявява, че има капацитет да управлява. Такъв резултат слага кръст на тези заявления, защото не почиват на реалности с върнато доверие”.

„Избирателят дава доверие, когато повярва, че си автентичен, че защитаваш неговите интереси. А мнозинството българи имат нужда от лява политика. Но не могат да дадат доверие за това, което им предлагаме”, коментира Миков.

Попитан дали след резултатите от евровота Нинова е трябвало да подаде оставка, Миков коментира, че той не е фен на оставките и това е нейно решение.

„Тя смяташе, че този драматизъм, с който го прави, ще изчисти въпроса накъде върви БСП. Виждате, че влязохме в един драматизъм, който преминава във фарс и водевил, защото кръговете около нея я молят да си оттегли оставката, писма от трудови колективи”, коментира Миков. Според него оттук нататък отговорността е на делегатите в Конгреса.

Миков е категоричен, че има кампания срещу вътрешната опозиция. „Тя се вижда, категорично има такава”, заяви Миков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във