Банкеръ Daily

Общество и политика

Михаил Миков: БСП е обезличена идейно

"Не само Корнелия Нинова, но и цялото ръководство на БСП, което докара нещата дотук, трябва да поемат отговорността за резултатите на партията от изборите и да се оттеглят". Това заяви Михаил Миков, бивш председател на БСП.

Той посочи, че години наред е имало предупреждения от органи и хора в БСП, че партията върви в грешна посока, но те не са били чути.

"Бодрячески се твърдеше, че това е верният път - верният път е засилване на авторитаризма в БСП, верният път е разчистване на враговете с партиен билет, верният път е губене на идейния облик и политическа всеядност на БСП. В крайна сметка - ето го резултатът, който иначе вярно дава представа за състоянието на БСП", обясни той пред БНР.

По думите на Миков в БСП има разделение между хората, което трудно ще се преодолее и трудно "ще се събере".

"БСП е достатъчно обезличена идейно. Това го показва и днешното ѝ поведение - преди да е издигнала ясните политически позиции, очертаващи облика ѝ на лява партия, тя е склонна да влезе на всяка цена в преговори за управление", допълни той.

Михаил Миков определи "Продължаваме промяната" като добре режисиран десен политически проект, който няма да даде промяна.

"Може да се смени персонажът Бойко Борисов, но няма да доведе до промяна в политиката, която засяга мнозинството от българските граждани, 90% от които са работещи хора, защото само 10% са работодатели и самонаети", смята Миков. 

Бившият лидер на БСП подчерта, че никога не е говорил и работил в подкрепа на ПП, за което е бил обвиняван като част от т.нар. вътрешна опозиция в БСП.

По думите му избирателите на никоя партия не са нейни крепостни и обвинението на лидерката на БСП към избирателите, които са гласували за ПП, а не за БСП, са "поредното неубедително оправдание за състоянието на нещата".

"Когато не можеш да убедиш избирателите в автентичността на това, което говориш, естествено е да потърсят друг. ... 60% от българските граждани не са гласували, което означава, че те не виждат алтернативата на над 10-годишното управление на Бойко Борисов", посочи Михаил Миков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във