Банкеръ Daily

Общество и политика

Методи Андреев: ДПС трябва да бъде изтласкано икономически и политически

Ако ДПС не бъде изтласкано икономически и политически от този парламент, аз ще си подам оставката, не защото съм обиден, а защото това е подменен вот.  Това заяви депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев пред Нова телевизия.

Той припомни, че председателят на ДПС Лютви Местан, като кандидат за депутат от СДС, е излъгал българската държава, като е декларирал, че не е сътрудничил на МВР и ДС преди 1989 година. "Как ме виждате в коалиция с тези хора, които са участвали във възродителния процес? Местан много добре знае, че единственият начин да компрометира едно управление, е да го подкрепя. РБ, ако не приеме тази оферта, означава че бяга от отговорност и че не иска да има дясноцентристко управление и законопроекти, които да разбиват мафията. Ако не е възможно, правителството пада и отиваме на избори", допълни Андреев.

"Делян Пеевски ще прави сега закон за КТБ. Все едно Хитлер да прави закон за спасяване на евреите. ДПС не ги ли е срам? Щом Йордан Цонев и Пеевски са писали този закон, значи 100% има нещо нечисто",каза Андреев. Той заяви още, че в Народното събрание няма да си говори с депутата от ДПС Делян Пеевски. "Ама как ще се говоря с Пеевски?! Ама вие ме обиждате! Аз си говоря с хора, избрани по един нормален начин, не си говоря с хора, избрани по един доста съмнителен начин", възмути се Андреев.

„ДПС ще трябва да се съобразява с позициите на коалицията между ГЕРБ и Реформаторите, а не обратното. Ако има ново правителство, то ще е правителство на общите политики. Най-нормалният формат за управление е Европейска народна партия и правителство на малцинството. Когато десноцентристкият избирател е гласувал за ГЕРБ и Реформаторския блок, той е очаквал тези две политически формации да образуват мнозинство", каза още Андреев.

„Десноцентристкият избирател не постигна мнозинство и има 107 депутати. Така пред двете партии има две възможности - едната е да останат почтени, принципни и морални и да предложат точно това, за което са гласували. Другата е това, което наблюдаваме в редица предишни правителства - да направят нещо, което техните избиратели не са очаквали. Сега може да се направи правителство с БСП, ДПС, АБВ или ПФ, но никой от избирателите не е гласувал за такава коалиция", каза той и допълни, че най-чистата и принципна позиция е именно коалиция между ГЕРБ и Реформаторите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във