Банкеръ Daily

Крум Зарков:

Местните избори този път са екзистенциални за БСП

Станислав Владимиров, Крум Зарков, Петър Витанов (отляво надясно).

"Местните избори за нас този път са екзистенциални". Това каза пред БНР депутатът от БСП Крум Зарков, който започна обиколка в страната заедно с кмета на Перник Станислав Владимиров и евродепутата Петър Витанов.

По думите му БСП трябва да запази кметските места и да разшири влиянието си в местната власт.

"Хората ни критикуват за това, че изплуват вътрешните конфликти в партията, че преди избори БСП не успява да защити своя истински ляв смисъл", посочи Зарков.

Той определи като неправилно предложението на БСП за връщане към хартиените бюлетини успоредно с машинното гласуване и коментира: "Трябва да спрем да променяме изборните правила веки път. ... Решението в малките секции да се гласува с хартиени бюлетини, а в големите - машинно - е правилно и трябва да се запази". 

По думите на депутата появата на плаващи мнозинства в парламента при последните гласувания не е добър знак.

"Имаме нужда да възстановим комуникацията и доверието в коалицията. Надявам се да не се управлява с плаващи мнозинства, а чрез ясно изразено ценностно мнозинство, създадено да възстанови правовия ред в държавата", каза още левият депутат.

Според Крум Зарков закриването на специализираното правосъдие е законно и окончателно.

"ВСС търси от 9 кладенеца вода, за да спечели още седмица, две, три. За какво им е това?", така депутатът от БСП коментира започналата процедура за разглеждане на искането на министъра на правосъдието за отстраняване на Иван Гешев от поста главен прокурор. 

Зарков изказа съмнение, че ВСС ще стигне до решение за оставка на Гешев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във