Банкеръ Daily

Общество и политика

Местната власт във Видин с пряка намеса в предизборната кампания

За да живеем в държава с правила! За да възстановим държавността! Защото българските граждани искат промяна!
От ПП „Републиканци за България“ категорично възразяваме срещу пряката намеса на кмета на община Видин Цветан Ценков в предизборната кампания. На 31 март от кабинета на кмета, намиращ се на ет. 6 в административната сграда на община Видин, Цветан Ценков, в качеството си на кмет и водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС призоваха гражданите на Видин да гласуват на изборите на 4 април за конкретно лице, водач на горепосочената листа и уточнявайки номера на коалицията в бюлетината. Въпросният призив беше излъчен на живо, във фейсбук, на официалната страница на община Видин, както и от местната телевизия Видин. Преди това, от името на кмета на община Видин, до медиите бе разпространено писмо – покана, до водачите на няколко от партиите и коалициите, участващи в предстоящите парламентарни избори. Не беше уточнено как и защо видинският кмет е избрал тези лица, с които да разговаря за развитието на региона, виждайки в тях потенциални депутати от 5 МИР.
Кметът на Видин е издал Заповед №РД-02-11-307/26.02.2021г., в която забранява: „провеждането на предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала“.

Присъствието на партийния кандидат в кабинета на кмета и призива да се гласува за конкретен кандидат с конкретен номер в бюлетината е ясен сигнал към гражданите на община Видин и особено към общинските служители, да гласуват „правилно“, както своя ръководител. Излъчването на въпросния разговор, както и такъв с още двама представители на партийни листи, се проведе освен от кабинета на кмета, в средата на работния ден на институцията. Публичното излъчване на фейсбук страницата на общинската администрация и от ефира на местната телевизия, ясно говори, че за местната власт във Видин правилата не важат! ПП „Републиканци за България“-Видин призовава своите съграждани от община Видин и от област Видин: Уважаеми съграждани, непременно дайте своя глас в изборите за народни представители на 4 април! Направете осъзнат избор и не се поддавайте на натиск и заплахи! От нас зависи в каква България ще живеем! За държава с правила!

Facebook logo
Бъдете с нас и във