Банкеръ Daily

Общество и политика

Местан: Трябва да намерим формулата на стабилно управление

Трябва да намерим формулата на стабилно управление на страната, независимо от резултата на парламентарните избори. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като заедно с представители на ръководството на партията, внесе 10 012 подписа в ЦИК за регистрация за участие в предсрочния вот на 5 октомври.

"Всички се уморихме от самоцелната конфронтация, от честата смяна на правителства, време е за спокойствие и отговорно управление", подчерта Местан.

Той посочи, че ДПС ще продължи зададената на евровота линия на спокойна, толерантна и градивна кампания. Местан бе категоричен, че партията му не си поставя непременно за цел да бъде втора, трета или четвърта политическа сила след изборите.

"За нас е важно избирателите да оценят платформата, ролята на ДПС за намиране на изхода от политическата криза. Дори предубедените наблюдатели и анализатори не са в състояние да отрекат ролята на ДПС и факта, че за първи път формулировката за необходимостта от плавен преход към политическа стабилност бе изречена именно от ДПС", коментира той.

"Ние сме длъжни да намерим изход от политическата криза, длъжни сме да разберем вота на българските граждани какъвто и да е той", допълни още Местан.

Той посочи, че от движението предпочитат формулата на широкото политическо съгласие, защото характерът на реформите, които предстоят на страната, предполагали консолидирани усилия.

Попитан как оценява първите стъпки на служебното правителство на проф. Георги Близнашки, Местан заяви, че се усеща необходимост от малко повече усилия от страна на служебния премиер и кабинета за преодоляване на "основателните съмнения, че не е равно отдалечен от всички политически сили".

"Съвсем скоро ДПС ще представи акцентите от предизборната си платформа, а до седмица ще бъдат ясни и водачите на листите, които ще бъдат представени на нарочна пресконференция", съобщи още лидерът на партията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във