Банкеръ Daily

Общество и политика

Местан: Последна грижа ми е реакцията на Радан Кънев

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че всеки път, когато вотът на Движението съвпадне с позиция на ГЕРБ, това пораждало ревност и страхове в малките партньори.

„За мен е необяснима реакция. Не знам дали е ревност, или страхове, но на мен ми е последна грижа каква ще е реакцията на Радан Кънев или на другите партньори във властта. ДПС ще гласува съобразно собствената си политическа платформа. Ако партиите искат да избегнат риска решенията да зависят от ДПС, нека се разберат и покажат общата си управленска програма", каза той пред Нова телевизия.

Лютви Местан подчерта, че нито веднъж не е чул да се коментира темата за преяждането с власт. „Реформаторите имат 23 народни представители, а са със седем министри", добави лидерът на ДПС.

"Ако не се разсече националпопулисткия възел, оплетен около врата на Бойко Борисов, предсрочните избори могат да се окажат необходимост до края на 2015 г. Любопитно ми е как идеите на крайните националисти ще бъдат вплетени в общата програма на европейска България", изтъкна Местан, като поясни, че това не е нито закана, нито скрита ревност, а обективен анализ.

По негово мнение, настоящата формула на властта ще продължава да генерира вътрешна нестабилност, а това не е условие за провеждане на политика на реформи.

"В пълна мяра се изпълнява желанието на националистите кадрите на ДПС да бъдат изтръгнати от властта. Те са стигнали до ниво счетоводители, обикновени горски. Националистите могат да празнуват - българската гора е етнически прочистена", оплака се Местан.

Facebook logo
Бъдете с нас и във