Банкеръ Daily

Общество и политика

Местан обвини държавата във фашизъм

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан изпрати гневна декларация до медиите, в която обвинява държавата във фашизъм. Причината е възпрепятстването на български граждани от турски произход да минат границата и да гласуват. "Нарушени конституционни права на български граждани – право на влизане в родината, с крайна цел отнемане на правото на избор. Това, което наблюдаваме на българо-турската граница Капитан Андреево, е проява на брутален фашизъм с мълчаливото съгласие на компетентните държавни органи", твърди Местан.

Днес след 10.00 часа движението на "Капитан Андреево" беше блокирано от обявените от Обединени патриоти протести срещу така наречения "изборен туризъм" от Турция. Първоначално протестът беше обявен като мирен, но после хората решиха да блокират платното за движение от Турция за България и струпаха на него автомобилни гуми и опънаха синджири. Дошлите на границата споделиха, че са против т. нар. "изборен туризъм" и имат информация, че от южната ни съседка щели да пристигнат 1000 автобуси с наши сънародници, които имат право да гласуват в България.  

Ето декларацията на ДОСТ

Вчера при Президента на Р България се проведе съвещание с участието на Прокуратурата, МВР и Специалните служби.

Какъв е резултатът?

Нарушени конституционни права на български граждани – право на влизане в родината, с крайна цел отнемане на правото на избор. Това, което наблюдаваме на българо-турската граница Капитан Андреево, е проява на брутален фашизъм с мълчаливото съгласие на компетентните държавни органи.

Разгръща се националсоциалистически сценарий за изграждане на универсалния образ на врага в лицето на Обединение ДОСТ, с който се преследват няколко цели:

1. ДОСТ да бъде оставена извън Парламента дори с цената на нарушени конституционни права на български граждани.

2. Ако и това не помогне, създаване на условия за постигане на „консенсус“ между политическите сили в РИК и СИК за манипулиране на вота за ДОСТ, включително и с кражба на гласове.

3. Масираната медийна атака срещу ДОСТ, репресиите срещу членовете и симпатизантите - арестувани кандидати за народни представители, заплахи за уволнение от работа, потрошен автобус и пр., не срещат противодействието на държавните органи, като дори се създава усещане за държавен „чадър“.

4. Общественото мнение се подготвя за реализиране на евентуални крути мерки като още по-драстично намаляване на броя на секциите в Р Турция.

Всичко това се реализира въз основа на „принципа“ - врагът в лицето на ДОСТ е толкова опасен, че всякакви незаконни, дори противоконституционни действия срещу него са позволени. Това обаче е краят на правовата държава с изключително тежки последици за българската демокрация.

ДОСТ осъжда остро безпрецедентната фашистка, националсоциалистическа агресия, защото тя дискредитира образа на България като европейска държава, на която й предстои Председателство на ЕС от 1 януари 2018 г.

От днес нататък Обединение ДОСТ ще заведе дело срещу всеки, позволил си да ни нарича „протурска партия“, така както вече бе осъден Божидар Димитров за обидата срещу председателя на ДОСТ г-н Лютви Местан, който бе наречен от него „турски шпионин“.

Обединение ДОСТ призовава всички държавни институции, отговорни за осигуряването на честни и прозрачни избори, вместо да покровителстват фашистки изстъпления, да предприемат решителни действия за гарантиране на конституционните права на българските граждани.

Само така България ще съхрани образа си на демократична държава – член на ЕС и НАТО, достойна да председателства Съвета на ЕС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във