Банкеръ Daily

Общество и политика

Местан: Днес не е време за реваншизъм

Прочитът на ситуацията след евровота направи възможно да разискваме не кога ще има предсрочни избори, а да разискваме в пъстра политическа среда бъдещето на България. Ние сме призвани да прокараме пътя на преуспяваща евроатлантическа България. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан по време на първото заседание на 43-ото Народно събрание.

„43-ият парламент идва в кризисен момент, изправени сме пред резонансово трептене на няколко кризисни елемента - бюджетен дефицит, проблемът КТБ, обърната пирамида на здравноосигурителната система. Наблюдаваме социален популизъм, насаждащ нетърпимост към естествените пазарни механизми. И едно явление, което гражданите усещат особено болезнено - национал-популизмът. Изправени сме пред липса на визия за това каква трябва да бъде същността на съвременната държава”, подчерта Местан.

Той е категоричен, че ДПС е готово за дълбок същински разговор с езика на фактите за системните пороци на българската демокрация. „И няма да допуснем този разговор да бъде подменен с безполезната и опасна стратегия за продуциране на митове, които свеждат системния порок до една партия или до няколко персони”, заяви още той.

„Днес не е време за реваншизъм, време е да четем историята в реално време”, каза още от парламентарната трибуна Лютви Местан.

Facebook logo
Бъдете с нас и във