Банкеръ Daily

Общество и политика

Мерките работят, категоричен е Кацаров

Мерките работят, тъй като намалява броят на новозаразените, а хората спазват изискванията за зелен сертификат. 250 000 първи дози ваксини срещу COVID-19 са поставени през последните 2 седмици. Това заяви министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

От понеделник сме създали условия и правила учениците да се върнат в класните стаи, в безопасна среда. Основната ни задача е да предпазим обществото от разрастване на епидемията, допълни Кацаров. По думите му е нормално да има хора, които се притесняват, но от другата страна са децата, за които трябва да се направи всичко, за да не учат от вкъщи. Опасенията, които се изразяват, са здравословни, защото ще позволят процесът да се изпълни по най-добрия начин, каза здравният министър. Той изрази увереност, че образователните власти ще осигурят безопасна среда в училищата. Подготвени сме, можем да го направим, допълни Кацаров и попита реторично коя е другата възможност да се ходи присъствено на училище.

Здравният министър отчете, че при 15% от хоспитализираните с COVID-19 се стига до летален изход, затова не може да се говори за заразата като лек грип. Болниците са снабдени с кислород и с всички необходими лекарства, увери той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във