Банкеръ Daily

Румен Радев за COVID политиката на служебния кабинет:

Мерките наистина дават резултат

S 250 6d6881d8 2cc3 4425 addd 08f6d05b4a4d
S 250 ce3436bd 7625 4bc4 9c4b 23e6461f152b

Мерките на служебното правителство за справяне със здравната криза са адекватни и дават резултати. Това заяви президентът Румен Радев в Ямбол.

Исканата оставка на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров държавният глава коментира така:

"Кой я иска? Време е партиите да предложат решение, а не само критики, всеки може да критикува - нека посочат партиите алтернатива. Към момента започва тенденция на спад на заболeваемост, на спад на кризисна ситуация с интензивните легла в болничните заведения, с броя на хоспитализираните, с процента на заразяемост, така че аз очаквам тази тенденция да продължи. Това означава, че предприетите мерки наистина дават резултат, но без да затваряме държавата".

„Вие сте нашият президент! Успех още на първи тур!“, „Благодарим ви, че застанахте на страната на хората! Ние сме с вас, както вие бяхте с нас тези пет години!“. С тези думи граждани на Бургас посрещнаха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, съобщиха от инициативния комитет кандидат-президентската двойка. Стотици се присъединиха към разходката на президентската двойка по централната търговска улица.

„Бургас винаги е бил град на свободния дух, на свободните хора. Знам го от опит, защото тук минаха най-хубавите години от моя живот“, заяви Радев и допълни: „Заедно с вас продължаваме борбата за честни и прозрачни избори, за формиране на нов тип управление, синтез на почтеност и компетентност, за прозрачно управление, пресичане на кражбите, корупцията и злоупотребата с власт. За укрепване на върховенството на правото. За инвестиции в хората, не само в инфраструктура, а в образование, здравеопазване, сигурност. За свобода на нашия глас, изразен чрез свободни и независими медии“.

Той подчерта, че изборите на 14 ноември са изключително важни. „Ние се нуждаем от демократично мнозинство в парламента, което да предприеме важни реформи. Нуждаем се от независима президентска институция, неподвластна на силите на деня, която да не обслужва тяснопартийни и олигархични интереси“, каза още президентът. 

Илияна Йотова благодари за подкрепата и куража. „Над 2 млн. българи ни гласуваха доверие през 2016 г. Нашата отговорност е пред тях и всички разочаровани от политики и политици в България. Подкрепихме площадите на недоволството и застанахме зад хората, които казаха, че така повече не може“, заяви тя.

Йотова е убедена, че заедно всички прогресивни и разумни хора ще си отвоюват държавата от олигархията, беззаконието и корупцията. „Ще продължим да се борим за сигурна и справедлива България, която дава перспектива, а не безбъдност.

„Нашите опоненти не бяха на площадите, предпочетоха да просят милостиня в кабинетите на властта. Днес се срамуват от подкрепата на партията, която ги издигна. Ние с г-н Радев сме горди с всички, които ни подкрепят“, изтъкна Илияна Йотова. Тя е категорична, че България има нужда от смел и отговорен президент, който защитава българския интерес навън и има категорични позиции по въпросите за бъдещето на България. „Този президент се казва ген. Румен Радев и той е силен, защото следва интересите на българските граждани“, посочи Йотова. 

Стотици варненци поздравиха президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова по време на разходката им към Морската градина. Пожелаха им победа още на първия тур и успех.

„Идваме във Варна, не за да искаме подкрепа, а за да ви благодарим. За да ви кажем, че през тези 5 години на невероятни изпитания, на страхотен натиск върху президентската институция, на обсада и непрекъснати атаки, на манипулация и лъжи, ние не се огънахме, защото вие така поискахте“. Това заяви президентът Румен Радев на среща с граждани във Варна. Той подчерта, че предстоящите избори са изключително важни, защото са избори за бъдеще.

„За да бъде България страна с модерно, европейско ниво на образование, на здравеопазване, качествена инфраструктура, на перспектива и сигурност за младите хора, за да могат те да разгръщат своя талант тук. За да могат работещите българи да получават справедливо заплащане, а възрастните – да имат достоен живот. В едно можете да бъдете сигурни – ние, с г-жа Йотова, няма да ви предадем“, категоричен е Радев.

"Днес България има нови хоризонти. С вашата огромна подкрепа и кураж ще постигнем нова България със стабилно правителство и работещи институции. Нова България, в която законите важат за всички. Ще направим така, че децата ни да се върнат в България и тук да създават своите семейства, а родителите ни да имат достойни старини", заяви Илияна Йотова.

Тя благодари за подкрепата. "Колкото и трудно да ни беше през изминалите 5 години, успявахме благодарение на вас. С вас сме по-смели и по-силни. Не отстъпихме от обещанията си, върнахме авторитета на президентската институция, не влязохме в сделки със силните на деня", изтъкна Йотова.

"Отговорността ни е голяма пред авторитета на тези, които застават зад нас в цялата страна. Отговорни сме пред всички българи, които са разочаровани. Затова ще продължим да работим за укрепване на държавността", обеща тя.

На събитието присъстваха и представители на всички партии, които подкрепят Румен Радев и Илияна Йотова  за втори мандат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във