Банкеръ Daily

Общество и политика

Меркел и Порошенко обсъдили кризата в Украйна

Президентът на Украйна Павло Порошенко и канцлерът на Германия Ангела Меркел са разменили мнения за възможностите за мирно решение на конфликта в Източна Украйна в телефонен разговор в навечерието на срещата в Минск с лидерите на Митническия съюз.

Президентите на Русия, Беларус и Казахстан - трите членки от Митническия съюз, ще разговарят днес в столицата на Беларус с президента на Украйна Петро Порошенко. Ще присъстват и представители на Европейската комисия - върховният представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън, еврокомисарите на търговията Карел де Гухт и на енергетиката - Гюнтер Йотингер.

"Порошенко и Меркел обсъдиха отделно и решението на президента за предсрочно прекратяване на пълномощията на Върховната рада и стигнаха до единодушното мнение, че това е стъпка към удовлетворяване на очакванията на украинското гражданско общество и към укрепване на демократичните институции в Украйна", се добавя в съобщението.

Украинският президент Петро Порошенко подписа вчера указ за разпускане на Върховната рада и за организиране на предсрочни парламентарни избори на 26 октомври.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във