Банкеръ Daily

"Демократична България" в СОС предлага:

Мерцедесът на Фандъкова да се използва за разнасяне на ваксини

Общинските съветници от "Демократична България" в София дадоха идея за облекчаване на ежеседмичното издевателство над личните лекари, които са принудени да чакат на дълги опашки за ваксини пред столичната РЗИ. "Предложихме общинската администрация да осигури транспорт - коли и шофьори, за доставка на ваксините до кабинетите на личните лекари на територията на общината", написа в профила си във Фейсбук Методи Лалов.

"Столичната община разполага с голям брой служебни МПС, включително луксозни такива, които кметът Йорданка Фандъкова и зам.-кметовете ползват. Затова я призовахме да престане да мисли единствено за собствения и на назначените от нея общински служители комфорт и незабавно да предприеме необходимите логистични мерки за реализиране на предложението ни", пише шефът на общинските съветници от "Демократична България" Лалов. Според него "с осигуряване на транспорт за превозване на ваксините, лекарите ще бъдат улеснени значително в грижата си за хората, ще се преустанови и унизителното положение висококвалифицирани лица да се редят на опашки пред Столичната регионална здравна инспекция, което отнема от времето, през което извършват същинската си медицинска дейност и в крайна сметка гражданите ще получат по-бързо полагащата им се защита срещу опасния вирус".

Откакто в началото на март получиха достъп до ваксините, личните лекари са принудени да се редят за флакони на изнервящи опашки, като в РЗИ-София им е осигурена и екстра - това става в тесни коридори, където дистанцията е невъзможна. От доста време здравният министър проф. Костадин Ангелов и главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обещават да решат проблема с опашките, но не правят на практика нищо, като оправданието е, че няма ресурс и хора. Държавната администрация обаче също има внушителен автомобилен парк, който далеч не се ползва на пълен капацитет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във