Банкеръ Daily

Общество и политика

Мехмед Дикме: Водим разговори с партията на Цветан Цветанов за съвместно явяване на изборите

"Основната задача ни е да обединим обществото и да дадем равнопоставена възможност на всеки за участие в изборите и в управлението на страна". Това каза пред БНР бившият министър на земеделието в кабинета на Симеон Сакскобургготски - Мехмед Дикме, който регистрира "Движение за единство на народа" (ДЕН), което се обяви за алтернатива на ДПС.

Дикме обясни, че формацията им не се обръща към електората само на ДПС и не се целим само в гласовете на тези граждани, а на всички български граждани. "Създаваме ДЕН сега не заради участието в предстоящите избори. Решението го взех още при ситуацията в парк "Росенец", когато хората от ДПС бяха докарани. Само една искра трябваше да прехвръкне там, за да бъде нарушен етническият мир. Ако етническият мир е залог в имота на един или друг човек, тогава защо тези хора не бяха докарани в Гърмен, когато се рушаха къщите на братята роми?", попита той.

Проектът не е създаден само за изборите, той тепърва ще се развива, категорично заяви Мехмед Дикме и уточни, че имат подкрепа от хората не само в смесените региони.

Лидерът на "Движение за единство на народа" подчерта, че водят разговори за съвместно явяване на предстоящите избори с партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България", но и с други формации.

Facebook logo
Бъдете с нас и във