Банкеръ Daily

Общество и политика

Медведев и Караянчева удариха парламентарния звънец

Руският премиер Дмитрий Медведев и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещнаха в парламента. На срещата присъства и ръководството на групата за приятелство с Русия.

След разговорите Медведев разгледа пленарната зала, в която заседават българските депутати, и двамата с председателя на НС удариха парламентарния звънец. Гостът поднесе венец пред паметника на Цар Освободител.

Активизирането на отношенията ни и на проектите зависи от нашите две страни, подчерта министър-председателят на Руската федерация. Пред нас се откриват нови възможности и се надявам, че нашите страни ще се възползват от тях, добави той. Дмитрий Медведев отбеляза важността на законодателната подкрепа за съвместните проекти на България и Русия.

Имаме какво да направим за развитието на нашите отношения и в икономически, и в образователен, и в културен план, подчерта председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева изрази задоволство от продължаване на работата на Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Народните представители от различните парламентарни комисии могат да бъдат полезни в нейната работа, за да се придвижват по-бързо необходимите законодателните промени, подчерта тя.

Зам.-председателят на групата за приятелство с Русия Волен Сидеров определи пред журналисти в парламента руския премиер като изключително интелигентен, проницателен, точен, който, по думите му, с лека ирония е коментирал отказа на България от изгодни, най-вече за страната ни, проекти като "Южен поток" и АЕЦ"Белене".

Медведев загатна в разговора, че е важно да се взимат тези решения без толкова външна намеса, уточни Волен Сидеров. 

Лично той като част от управляващото мнозинство в НС ще направи каквото е възможно, за да се реализират проекти като "Турски поток" през България, не през Гърция, да има нормални икономически отношения между България и Русия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във