Банкеръ Daily

Общество и политика

"Матура на фокус" в помощ на зрелостниците в YouTube

Министерството на образованието и науката пуска в своя YouTube канал видеоуроци за подготовката на зрелостниците. Образователна поредица е насочени към изпита по български език и литература. Уроците се фокусират основно върху извеждане на езикови правила, представяне на ключови теми, идеи, мотиви, образи и герои на включени в учебно-изпитната програма творби, илюстриране с примери и задачи.

Към заснетите филми от ученици от Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“ в следващите дни ще се добавят и нови уроци в помощ учениците. Те са полезни и за всички, които искат да си припомнят основни правила от граматиката и знакови произведения на българската литература.

Първите 20 видео урока, свързани с провеждането на задължителната матура по БЕЛ, могат да се гледат и на сайта на БНТ 2. Те се излъчват от 4 май в делничните дни в 11.15 ч. и в 16.15 часа. Останалите 22 урока, които вече се снимат в студиото на БНТ, ще бъдат качени на канала на МОН. Докато бъдат записани всички уроци, сутрешният урок ще се повтаря следобед.

Facebook logo
Бъдете с нас и във