Банкеръ Daily

Бойко Борисов:

Март ще е критичен, разчитам на самосъзнанието на българите

"Март месец е критичен, но винаги съм казвал, че разчитам на самосъзнанието на българите. Да, нека си работят ресторантите, но да не забравяме, че пандемията си върлува", това предупреди премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Чирпан. Там той обяви, че се очакват още 50 000 дози ваксини тази вечер.

"Вчера са ваксинирани 16 000 души. Създали сме организация новите дози да се доставят още през нощта, за да може и утре ваксинацията да продължи. Полагаме огромни усилия", увери премиерът. 

Според него най-важното от изборите е след това да се създаде стабилна държава. "Трябва да минем 3% от БВП. Само това ще оправи дефицитите в икономиката. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки политик, който казва, че милее за държавата - как да върнем тези 3%.", заяви премиерът.

Преди това премиерът Бойко Борисов извърши инспекция в Брестовица, за да провери изграждането на дублиращи кладенци за вода. Това стана ясно от негово включване на живо в социалната мрежа „Фейсбук“. Община Брестовица е в бедствено положение, след като беше констатирано наличието на манган в питейната вода.

Изграждат се три дублиращи кладенеца, за да се гарантира подаването на чиста вода до населението. Проектът включва и полагане на 8 км водопровод. Ще се използва специална технология, така че загубите по мрежата да бъдат сведени до нула, обясни областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Тя допълни, че се работи внимателно, така че да не се унищожат лозята на хората в района. 

Осигурено е финансиране с държавен ресурс през ВиК холдинга, съобщи заместник министърът на регионалното развитие Николай Нанков. 

Борисов благодари на кмета на Родопи Павел Михайлов за обявеното бедствено положение, за да се улесни процедурата. Сондажните кладенци трябва да бъдат изградени и тампонирани до 29 март.

Средствата за кладенците, водопровода и помпената станция ще бъдат осигурени от Българския ВиК холдинг. Прогнозната стойност към момента за строителството на всички нужни съоръжения е близо 22 милиона лева.

29 март е крайният срок за изграждането на трите кладенеца.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във