Банкеръ Daily

Общество и политика

Марияна Николова заминава за Киев за встъпването в длъжност за Зеленски

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова ще присъства на официалното встъпване в длъжност на новоизбрания президент на Украйна Володимир Зеленски на 20 май  в Киев.

Церемонията ще започне в 10:00 часа с тържествено заседание на Върховната Рада на Украйна, на което новоизбрания президент ще положи клетва. След инагурацията новият държавен глава ще даде тържествен прием за високите гости в Мариинския дворец.

През април комикът Володимир Зеленски печели убедителна победа на президентските избори в Украйна. 41-годишният кандидат, чиито единствен политически опит е да изпълни ролята на държавен глава в телевизионен сериал, е получил 73% от вота.

Володимир Зеленски e актьорът, който изигра Наполеон и президента на Украйна в кинокомедия. Роден в Кривой Рог, той получава юридическо образование, но не работи дори ден по своята специалност. Той създава успешно студио, което произвежда хумористични предавания, комедийни филми и сериали. В един от тях - "Слуга на народа" - Зеленски играе учител, който става президент на Украйна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във