Банкеръ Daily

Общество и политика

Мария Касимова: С Лозан Панов не сме партийна кандидатура

Мария Касимова

"Аз самата не очаквах за себе си първо, че ще имам такава възможност, второ, че ще се впусна в нещо такова. Но и журналистът, и писателят отразяват времето и нещата, които ни се случват, те и променят тези неща. В работата си като журналист достигнах моите лимити", обясни журналистът и писател Мария Касимова - Моасе, кандидат за вицепрезидент заедно с Лозан Панов, който беше издигнат за президент на предстоящите избори, пред БНТ.

По въпроса за свободата и зависимостите, Мария Касимова обясни: искам да бъда зависима от моето чувство за отговорност, от това, което смятам, че е честно и нечестно, така че аз не се страхувам от това.

Ние не страдаме от зависимости, аз никога не съм членувала в партия. Винаги съм се стремяла към свободата и не смятам да я загубвам, подчерта Касимова.

Смятам, че в политиката човек трябва да умее да води разговори и да бъде точен и верен на своите критерии, но в същото време да бъде и полезен, обясни тя.

Относно кандидата за президент Лозан Панов, Касимова каза, че като журналист и активен гражданин познава неговата позиция, особено през последните 7 години.

На мен ми е направило впечатление неговото чувство за справедливост, вярвам в неговата почтеност и така или иначе, той беше моят кандидат. С изненада и вдъхновение приех поканата да застана до него.

Моята основна битка е хората да разберат, че тези институции реално са наши институции. Затова моята идея е на едно такова високо място да работя директно с хората, подчерта Касимова.

Тя допълни, че не подценява никой от съперниците за президентския пост на изборите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във