Банкеръ Daily

Общество и политика

Мария Габриел започна работа с електронното здравеопазване

Първият ми работен ден като еврокомисар започна с дискусия по темата за електронното здравеопазване. Това е конкретен пример за въпрос, отразяващ стремежа ми гражданите да бъдат в центъра на политиките на ЕС. Това написа нашият еврокомисар на страницата си във Фейсбук. 

"По-късно през деня, заедно с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и зам.-председателя Андрус Ансип, ще проведем среща с представители на Евронюз. Днес ни предстои и първият триалог (ЕК, ЕП и Съвета) относно предложението за ревизия на Директивата за аудиовизуалните медийни услуги", написа Габриел. 

Вчера тя изтъкна, че е важно да се работи срещу изолацията и социалното изключване. 

На 4 юли Европейският парламент избра Мария Габриел за еврокомисар с ресор "Цифрова икономика и общество". 

Миналата седмица Мария Габриел стана повод за пореден скандал между управляващите и БСП.  ГЕРБ обвиниха депутата от БСП Александър Симов, че незаслужено обидил Габриел. Според тях той я нерекъл в свое изказване, направено ден след изслушването ѝ в Брюксел: „куха лейка”, „кумица” и „снахица”. Народният представител от левицата отрече да е използвал подобни епитети по адрес на Мария Габриел, но добави, че може да има лично мнение за нея. В отговор Снежана Дукова от ГЕРБ се усъмни в неговата интелигентност, което доведе до намесата на председателя на заседанието на Народната събрание. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във