Банкеръ Daily

Общество и политика

Мария Габриел ще получи нов ресор, прогнозира бивш евродепутат

Има силни кандидати, които могат да претендират за ресора дигитализация и българският кандидат Мария Габриел да получи нов ресор в следващата Европейска комисия. Това коментира пред БНР политологът и бивш евродепутат Светослав Малинов. По думите му има неписани правила, според които вторият мандат на един комисар не е добре да бъде в същия ресор.

„Има и други силни кандидати, които могат да претендират за ресор, който да включва дигитализация, който да включва тези неща. Нищо чудно г-жа Габриел да получи и нов ресор за себе си, а може и нов ресор, който в момента не съществува“, каза Светослав Малинов. Той припомни, че Урсула фон дер Лайен“, освен всичко друго, се е включила в състезанието твърде късно и изобщо няма програма относно тези ресори, тези промени.

„Ние не знаем какви са нейните намерения, тепърва ще ги разбираме при преговорите й и запознаването й с кандидатите“, добави бившият евродепутат.

Изслушванията на кандидатите за еврокомисари пред Европарламента през септември ще бъдат сериозни и поне един кандидат ще бъде върнат, прогнозира Малинов. По думите му идващите от комисията „Юнкер” няма да имат проблеми с изслушването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във