Банкеръ Daily

Общество и политика

Мария Габриел обещава въвеждане на европейска студентска книжка

Европейският парламент публикува днес писмените отговори, дадени от предложените за следващи еврокомисари на въпросите, зададени предварително от евродепутатите.

Мария Габриел обещава, ако бъде избрана, да работи за въвеждането на европейска студентска книжка, отбелязва необходимостта от отпадане на пречките пред младите европейци да пътуват и учат навсякъде в ЕС и казва, че нейна основна цел е повече младежи да се възползват от програмите на ЕС при равно участие. Тя изразява подкрепа за осигуряване на широк хоризонт за европейските учени, от чиито открития зависи и икономическият напредък.

Габриел се обявява за истински напредък в пресичането на предварителното уреждане на спортни срещи. Спортната индустрия е важен работодател и допринася за икономиката, посочва тя.

Документите показват, че еврокомисарят Мария Габриел, предложена за нов мандат, е отговорила на 17 въпроса. В отговорите си тя посочва, че освен, че е била две години еврокомисар, досега е била избирана три пъти за евродепутат. Тя допълва, че и в работата си в комисията на председателя Жан-Клод Юнкер е отговаряла за много от темите, залегнали в бъдещите й задачи.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във