Банкеръ Daily

Общество и политика

Мария Габриел бе обявена за една от най-влиятелните жени в киберсигурността

Българската еврокомисарка за цифровата икономика и общество Мария Габриел бе обявена от водещото европейско списание за киберсигурност SC Media UK за една от 50-те най-влиятелни жени в Европа за 2019 г. в областта на киберсигурността. 

"Чест е да бъда отличена за една от 50-те най-влиятелни жени в киберсигурността в Европа за 2019 г. в класацията на водещото европейско списание за киберсигурност. Киберсигурността е тема, която в днешната цифрова ера засяга всеки един от нас. За две години постигнахме много. Вече имаме европейска стратегия за киберсигурност, имаме по-силна европейска агенция за киберсигурност, както и първата рамка за сертифициране на продукти и услуги. Мрежата от центрове за компетентност в държавите членки и европейски център за киберсигурност, който предстои да създадем, също са ключови елементи на стратегията", коментира Габриел.

През януари тя започна кампания за повече жени в сектора на киберсигурността. Според нея жените имат талант, знания и експертен опит, чрез които могат да допринесат много за европейската киберсигурност, ако им се даде шанс.

*Списанието е утвърдено в европейската медийна индустрия, предоставяйки информационни ресурси за специалисти по киберсигурност, които се нуждаят от знания относно стратегиите, най-добрите практики за защита на данните, правителствените разпоредби и съвременните технологии за IT сигурност. С годишните си класации, изданието признава постиженията на личности, допринесли с работата си за подобряване на сигурността на информацията", каза още Мария Габриел.

Facebook logo
Бъдете с нас и във