Банкеръ Daily

Общество и политика

Мария Белова оглави земеделската комисия в Народното събрание

Парламентът избра депутатката от ГЕРБ Мария Белова за председател на Комисията по земеделието и храните. На този пост тя сменя Десислава Танева, която пък стана земеделски министър, след като Румен Порожанов подаде оставка. За рокадата гласуваха 145 народни представители, против нямаше, а 16 се въздържаха.

Белова влезе в Народното събрание на мястото именно на Танева от Сливенския избирателен район.

Депутатите направиха промени и в още няколко комисии. В Комисията по политиките за българите в чужбина беше избран народният представител от ГЕРБ Георги Станков за член, както и Джема Грозданова. Грозданова бе освободена от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и на нейно място бе избрана Лиляна Павлова.

Парламентът промени и състава на Комисията по транспорт, като освободи депутата от ГЕРБ Радостин Танев и избра на негово място за член Митко Полихронов.

В Комисията по енергетика депутатите освободиха Васил Цветков и избраха Радостин Танев за член. Народното събрание направи промени и в Комисията по икономическа политика и туризъм, като избра Даниела Димитрова за член.

Ралица Добрева от ГЕРБ пък стана член на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации.

Facebook logo
Бъдете с нас и във