Банкеръ Daily

Общество и политика

Мария Бакалова: Винаги ще си остана българче

Мария Бакалова

Бях на терен, когато разбрах за номинацията. Българските думи определено ме правят най-щастлива, защото аз съм и винаги ще си остана българче. Гордея се от този факт, коментира пред Нова телевизия Мария Бакалова, първата наша актриса, получила номинация за "Оскар".

Тя добавя, че дори самият факт, че името й се поставя до тези на Глен Клоуз, Оливия Колман и Аманда Сийфрид, вече е голям успех.

„Цената на този успех може би е детството ми. Аз ходих на две училища от сутрин до вечер. Човек обаче винаги трябва да мечтае и да поема рискове. Животът се живее веднъж. Мога да кажа, че рецептата за успеха е много работа и рискове”, казва още Бакалова.

„Благодаря на всички хора, които са били с мен през годините. Тези думички са прости, но наистина означават много. Аз вярвам в любовта и нямам търпение да се върна в Бургас, за да се видя с мама и тате”, сподели актрисата.

Първият човек, с когото тя се е чула след новината, е майка й. Мария не се е виждала с нея от 2019 г. След "Борат 2" тя вече работи по нови проекти и ангажиментите й са много сериозни. 

Мария Бакалова призна, че тя никога не е мечтаела за Холивуд. Представяла си е да играе в скандинавското кино, но Холивод е бил по-скоро недостижим.

Режисьорът и продуцент на филма "Борат" Саша Барън Коен публикува емоционален отзив след обявяването на номинациите за наградите "Оскар", в който отправя специално послание към България.

Той изразява възхищението си от Мария Бакалова, която стана първата българка, номинирана за престижната награда.

"Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е пулсиращото сърце на филма "Борат 2". Толкова сме развълнувани за твоята номинация за "Оскар", която пише история!" - написа Саша Барън Коен в Туитър. Във филма той се изявява и като актьор, партнирайки си на екрана с Мария Бакалова.

Церемонията по връчване на наградите „Оскар“ ще се проведе в ранните часове на 26 април българско време. Обичайно това се случва в края на февруари, но заради пандемията събитието беше отложено.

Бакалова вече беше номинирана и за "Златен глобус", за приз на Гилдията на сценаристите в Съединените щати на Американско-канадската асоциация на критиците и на британската филмова академия БАФТА.

Facebook logo
Бъдете с нас и във