Банкеръ Daily

Общество и политика

Мария Бакалова става кръстница на български военен кораб

В Морското училище Мария Бакалова е била посрещната от началника - флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Снимка: БТА

Номинираната за "Оскар" българска актриса Мария Бакалова посети Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" и прие поканата да стане кръстница на първия български военен научноизследователски кораб "Св. Св. Кирил и Методий". 

Плавателният съд е собственост на Консорциум "Българска антарктическа база "Св. Климент Охридски" и научноизследователски кораб", чиито членове са ВВМУ, Софийският университет "Св. Климент Охридски" и Българският антарктически институт. 

В Морското училище Мария Бакалова е била посрещната от началника - флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Под негово ръководство тя е управлявала кораб в тренажорния комплекс. Преди това е издигнала и дрон в двора на училището.

Актрисата е разгледала и Центъра за кибероперации, корабни двигатели и енергетични уредби в катедра "Корабни и силови уредби" и Батальона за подготовка на курсанти. Тя е останала очарована от видяното и е изявила желание да гостува редовно в Морско училище.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във