Банкеръ Daily

Общество и политика

Мария Бакалова е първата българка с номинация за "Оскар"

Българската актриса Мария Бакалова е номинирана за "Оскар" в категорията "Поддържаща женска роля" за участието си във филма "Борат 2" на Саша Барън Коен. 24-годишната българска актриса ще се състезава за приза с Глен Клоуз, Оливия Колман, Аманда Сейфрид и Юн Джак Юн. Бакалова стана първата българска актриса, номинирана за най-престижната награда в киното.

Номинациите бяха обявени от Ник Джонас и Приянка Чопра. Първата обявена номинация беше тази на Бакалова.

Церемонията по раздаване на наградите "Оскар" ще се проведе на 25 април - за първи път на две места - в "Долби Тиатър" и в историческия "Юниън Стейшън".

Миналата седмица българската актриса Мария Бакалова бе номинирана и за най-престижната британска филмова награда - БАФТА. Българската ще се състезава с други 5 актриси в категорията за поддържаща женска роля.

Според критици, шансът на сънародничката ни да получи наградата, е изключително голям. Церемонията по раздаване на БАФТА е разделена в два дни - 10 и 11 април.

24-годишната актриса беше отличена с наградата "Изборът на критиците" за ролята си на Тутар във филма на Саша Барън Коен "Борат 2". Тя бе номинирана и за "Златен глобус", но победителка стана Розамунд Пайк за участието ѝ в комедията I Care a Lot.

Facebook logo
Бъдете с нас и във