Банкеръ Daily

Общество и политика

Мария Бакалова е горда с българския "Аскеер"

Мария Бакалова с българската почетна награда. Снимка: БТА

Актрисата Мария Бакалова благодари за получения почетен "Аскеер" - за посланик на българското актьорско майсторство и международна изгряваща звезда.

Тя изказва специални благодарности на Юлиан Костов, на Саша Барън Коен, на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", Бургаския драматичен театър "Адриана Будевска", първите й учители Симеон Димитров, Даниела Георгиева и Мая Славчева и колегите си от НАТФИЗ. "Благодаря на майка ми за силата, която ми е вдъхвала, вярвайки безусловно в мечтите ми, дори когато и аз не вярвах", казва още Мария Бакалова.

"Театърът завинаги ще остане моята първа голяма любов и съм безкрайно щастлива, че получавам това специално признание от фондация "Аскеер". Вашата подкрепа ме трогва повече от всичко, защото като българска актриса за мен е важно да знам, че повечето от нас сме обединени около една идея за прогрес и световни успехи за още много български артисти, театър и кино", казва актрисата във видео за БТА. 

Бакалова е първата българска актриса, която получи номинация за "Оскар". Тя е поставена в категорията за поддържаща женска роля за участитието си в "Борат 2". 

Българската актриса ще се конкурира с Глен Клоуз, Оливия Колман, Аманда Сайфрид и Юн Йо-джонг. Церемонията по връчване на наградите "Оскар" ще се проведе на 26 април.

Бакалова получи и номинация за филмовите антинагради "Златна малинка", което е интересен случай. За "малинките" тя бе номинирана в категорията за най-лоша екранна двойка за сцената с Рудолф Джулиани. "Златните малинки" ще бъдат присъдени на 24 април, два дни преди наградите "Оскар".

Facebook logo
Бъдете с нас и във