Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки заподозря, че БСП, ДПС, "Атака" и ВМРО ще правят правителство

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви, че партията му няма да подкрепи вота на недоверие към правителството. Според него така неговата формация ще се разграничи от всички, които са управлявали България през последните години.

"Ние като прагматици и професионалисти не можем да участваме в едно празно говорене. Темите за корупцията, картелите, контрабандата ще ги изнасяме всеки ден в медиите. Не е необходимо да използваме такъв механизъм като вота на недоверие. И то точно преди коледните празници и европредседателството", аргументира се Марешки след среща с представители на ДПС и БСП, които подготвят темите, по които ще искат вот на недоверие.

Лидерът на "Воля" попита какъв ще е крайният изход от едно такова искане. И допусна, че може да се подготвя правителство на БСП, ДПС, "Атака" и ВМРО. Бизнесменът призова, ако има подобна идея, "да излязат и да кажат".

"Виждате, че всички атаки към националистите са по отношение на Валери Симеонов. Никой не атакува Сидеров и Каракачанов. Ако има идея за такова правителство, да излязат и да кажат", обясни лидерът на "Воля".

По думите му в момента няма критична маса от хора, която иска предсрочни избори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във