Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки влезе в коалиция за изборите със Спас Панчев и Орхан Исмаилов

S 250 85a9c00c 7648 4d24 841b b9ae28b99be5
S 250 0f60922f 32c9 41d8 8767 e3d8870a4a14

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви, че за предстоящите евроизбори ще се коалира със Земеделски съюз "Александър Стамболийски" на независимия депутат Спас Панчев и с Народна партия за свобода и достойнство (НПСД) на бившия зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов Орхан Исмаилов. Новата формация, която носи работното име "Воля - българските родолюбци", бе представена днес на пресконференция в Народното събрание.

Политическата сила, ръководена днес от бившия военен зам.-министър Орхан Исмаилов, беше във властта като част от Реформаторския блок при предното правителство на Бойко Борисов. Във „Воля – българските родолюбци” влиза и партия „Обединена социалдемокрация”. Тя през годините също е била свързана с БСП, като в ръководството й бяха синът на Андрей Луканов – Карло, а също и бившият съветник на Бойко Борисов Кольо Парамов.

Новата коалиция се обединява около цели като „европейски доходи”, „ликвидиране на монополите, картелите и битовата престъпност”, „защита на интересите на българските земеделци и предприемачи” и „етническа и религиозна толерантност”.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във