Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки в коалиция с Марин Льо Пен за евроизборите

Марин Льо Пен

Партия "Воля" ще си сътрудничи с групата "Европа на нациите и свободите", обяви в Брюксел председателят й Веселин Марешки.

Партията ще се стреми на изборите за Европейски парламент догодина да спечели 2 или 3 места, които ще бъдат част от "Европа на нациите и свободите". В момента в нея членуват 37 евродепутати от френския "Национален фронт" на Марин Льо Пен, холандската крайнодясна Партия на свободата на Герд Вилдерс, Партията на свободата на Австрия и италианската Северна Лига, съобщи БНТ. 

"Радвам се, че европейските патриоти припознаха нас като българската патриотична формация и предпочетоха сътрудничеството с нас. В Германия нашите партньори са вече втора политическа сила, в Австрия са в правителството, очакваме в Италия да победят. Много е вероятно на следващите европейски избори нашите партньори да бъдат от водещите в Европа", коментира самият Марешки.

Джейн Аткинсън - заместник-председател на групата "Европа на нациите и свободите" в Европейския парламент пък каза: 

"Ню Йорк Таймс" описа г-н Марешки като българския Тръмп, защото е бизнесмен. Той създава работни места, разбира бизнеса. Именно данъците, които бизнесът и хората плащат, определят какво ще правим - дали ще има пари за здравеопазване или образование. Много е освежаващо да имаме бизнесмени тук в Европарламента".

Изборите за Европарламент ще се състоят през 2019 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във