Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки се възхищава на македонците

Подкрепям болшинството граждани на Македония, които отхвърлиха срамния за страната им договор с Гърция за смяна на името на държавата. Това  заявява лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки по повод резултатите от проведения вчера в Македония референдум за името на страната.

"Надявам се политиците в Скопие да започнат да се вслушват в гласа на народа си и да не вървят срещу неговия интерес. Поздравявам нашите съседи, че успяха да запазят достойнството си като не допуснаха външни сили да си играят със съдбата им и да влияят на решенията за бъдещето им", посочва Марешки.

На вчерашния референдум в Македония  са гласували 666 743 граждани или 36,91% от общо регистрираните 1 806 336 в избирателните списъци.

На въпроса от референдума "Дали сте за членство в ЕС и НАТО с приемането на Договора между Република Македония и Република Гърция?", „за" са гласували 91,46% или 609 813 граждани, а "против" са заявили 5,65% или 37 700 . Невалидни са 19 221 бюлетини или 2,89%.

Facebook logo
Бъдете с нас и във