Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки се отказа да бойкотира парламента

"Воля" на Веселин Марешки няма да бойкотира работата на Народното събрание и ще се регистрира за пленарните заседания. Това обяви лидерът на партията на брифинг в парламента.

В същото време Марешки и депутатката Кръстина Таскова се отказаха от имунитети си по искане на главния прокурор Сотир Цацаров.

Преди дни аптечният бос се закани, че ще извади депутатите на "Воля" от залата, ако вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов не хвърлят оставки. Сега Марешки заяви, че все още иска оттеглянето на съпредседателите на "Обединени патриоти", но хората очаквали от "Воля" активна работа и решаване на онези болки, които са ги изкарали на улицата.

По думите му е бил обмислян вариант за напускане на парламента, но това нямало да напълни джобовете на българите. Според Марешки за пореден път "Воля" слагали националния интерес над партийния. "Ние няма да се държим като второразреден тим, ще държим на избирателите си", посочи зам.-председателят на парламента.

"Воля" не е била и никога няма да бъде политически рекетьор. Ще работим в залата", подчерта Марешки и уточни, че "неявяването в зала било краен вариант".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във