Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки призова прокуратурата да се заеме с Валентин Златев

Веселин Марешки поиска главният прокурор Сотир Цацаров да вземе отношение по спора му с Валентин Златев. Причината е коментар на шефа на "Лукойл България", че лидерът на партия "Воля" се ползва с политически чадър.
 
Марешки призова главния прокурор да инициира проверка на твърденията на председателя на Българската петролна и газова асоциация. "Самият факт, че се говори, че някой в България може да наложи тежък политически чадър върху определени видове престъпления и престъпници, означава, че г-н Златев знае кои са тези хора и какво правят", посочи Марешки.
 
"Днес събрах цялата си мъжественост и казвам днес, че Валентин Златев знае за тези хора, които могат да налагат политически чадър върху престъпници и престъпления. Призовавам Цацаров да се извиси на нивото на своята мъжественост и да постъпи по същия начин както постъпи предния път - да образува на мига дело, да бъде призован Златев, да осветли престъпници във високите етажи на властта, които могат да налагат тежки политически чадъри върху престъпници и престъпи схеми", обясни лидерът на "Воля".
 
"Ако Цацаров не събере смелост да образува дело и да осветли тези хора, ние от "Воля" ще считаме, че върху лицето Валентин Златев има тежък прокурорски чадър. Надявам се, че няма да се стигне дотам", допълни Марешки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във