Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки: Патриотите напълниха гащите

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки смята, че неговата формация "математически" може да замени "половината" от патриотичните партии в управляващата коалиция. Повод за изказването на аптечния бос бе хипотеза на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, която доведе до напрежение между партията на Бойко Борисов и "Атака" на Волен Сидеров.

"Не знам колко са буйстващи, колко са патриоти и колко са смели депутатите на "Обединени патриоти", след като едно изказване на един депутат - Делян Добрев ги накара да напълнят гащите и да се панират", коментира Марешки пред NOVA.

Той обаче прогнозира, че "Обединени патриоти" няма да се разпадне.

"Ние не признаваме такива тюрлюгювечи, които са направили само за да прескочат бариерата, ние не ги признаваме - заяви Марешки -Виждате реакцията на Волен Сидеров – готов да преглътне изказванията на Валери Симеонов, и на Делян Добрев, всичко е готов да преглътне, за да бъде във властта. Не очаквайте разпад на тази група".

По темата за ЧЕЗ водачът на "Воля" се изказа, че плащаме много скъп ток, усещаме го по джобовете си.

"От нашите джобове излиза с огромен процент надценка. Влиза като цяло в бюджета или посредниците в ЕРП-тата, но оттам тези пари се източват по други схеми. Ние сме специалисти по това – по ефективно управление на фирмите. Ние искаме да управляваме по-ефективно, не искаме да крадем, тези кражби, които в момента потъват в нечии джобове, ние бихме ги оставили в държавата и по този начин да поевтинее тока. Правили сме го", посочи аптечният бос. 

Той допълни, че държавата трябва да влезе по-сериозно в нейните функции, а именно контролът.

"Когато държавата не контролира, мишките започват да лудуват и мародерстват. Ролята на държавата е в силния контрол, да не им признава такива високи разходи, които са измислени”, заяви Марешки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във